Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σφοδρά πυρά ξένων αρθογράφων εναντίον Παπακωνσταντίνου

"Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία. Ούτε αξίζει αξιοπιστία"
Σφοδρή επίθεση εναντίον του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν εξαπολύσει αρθρογράφοι του ξένου τύπου με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου πως η Ελλάδα...


... δε θα αναδιαρθρώσει το χρέος της γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε «ισχυρότατη ρωγμή στην ενότητα της ευρωζώνης.»

Ο Alen Mattich, αρθογράφος του blog The Source στην ηλεκτρονική σελίδα της Wall Street Journal, τονίζει πως με τέτοιες δηλώσεις η Ελλάδα «εκβιάζει την ευρωζώνη.»

«Είναι πέρα από κάθε προσδοκία πως η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί, ή θέλει, να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που είναι απαραίτητα. Από τη στιγμή που δε μπορεί η δε θέλει, η υπόλοιπη Ευρώπη-δηλαδή η Γερμανία- θα πρέπει να συνεχίσει να δίνει χρήματα στη χώρα,» αναφέρει.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία. Ούτε αξίζει αξιοπιστία. Και τελικά , θα χρεοκοπήσει,» καταλήγει ο Mattich.

H δημοσιογράφος και insider της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας Yves Smith προχωράει ένα βήμα παραπέρα και στο blog Naked Capitalism συγκρίνει τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τον τελευταίο CEO της Lehman Dick Fuld.

«Οι διαμαρτυρίες [του Παπακωνσταντίνου] θυμίζουν όλο και περισσότερο το Dick Fuld, αν και ο καλύτερος παραλληλισμός μάλλον είναι το Μεξικό,» το οποίο μέχρι το 1994 διατείνονταν πως δε θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση-αλλά τελικά το έπραξε, υπογραμμίζει.

Για «θεωρία των παιγνίων» κάνει λόγο το blog Alphaville των FT, το οποίο συνοψίζει τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού στην εξής φράση:«δεν καταρρέω, γιατί αν συμβεί αυτό, θα σας πάρω όλους μαζί μου.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: